Välkommen till vår blogg!

Här får du följa Nya Oxhagsskolans förskoleklass i deras spännande vardag!

fredag 12 november 2010

Veckobrev v. 46

Hej alla barn och föräldrar!

Nu har vi redan varit igång en vecka efter höstlovet, tiden går fort!
Den här veckan har vi arbetat med bokstaven R. Vi har äntligen fått besök av Mamma Mu igen, till barnens stora glädje! Vi har arbetat i vår arbetsbok, samtalat med Mamma mu om ord som låter och pratat om hur det ser ut där Mamma Mu bor, på bondgården. På idrottslektionen var det bollbanna som stod på schemat, efter några lektioner med boll nu har barnen blivit riktigt duktiga! På pyssel passet den här veckan har vi gjort fina ljuslyktor!

På fredag 19/11 ska vi på teater i gympasalen!

Måndag 22 november är det studiedag, skolan är då stängd. Fritids är öppet för de som har fritidsplats, ni har fått hem en lapp om det.
Måndag den 13 december klockan 18.00 vill vi välkomna er allihop till skolgården! Vi ska då ha en julmarknad som kommer att inledas med ett Luciatåg utomhus där alla elever på Nya Oxhagsskolan kommer att delta. På julmarknaden kommer vi bland annat att sälja julgodis som barnen själva ska tillverka. Det kommer även finnas ett lotteri. Pengarna vi får in kommer att gå till elevrådet som beslutar vad vi ska hitta på för dem. Vi kommer denna kväll att servera glögg med pepparkakor och ni kan från och med måndag 15/11 köpa en ”glöggbiljett” för 10 kronor. Biljetterna köper ni på skolan (det går bra att skicka med pengar med ditt barn). Det går alldeles utmärkt att bjuda med mor- farföräldrar eller andra släktingar och vänner, glöm inte att köpa glöggbiljett till dem med! 
Bra om ni redan nu fixar Luciakläder till era barn, de kan välja mellan att vara: tärna, pepparkaksgubbe/gumma, tomte eller stjärngosse.
Bra att veta redan nu är vi den 11 februari ska åka till ishallen. Kolla gärna om ni har skridskor hemma eller om ni kan låna eller köpa. Ett bra tips är Röda Korset (Kupan) där det finns fina begagnade att köpa.

Kom ihåg:
Onsdag: Idrott
Torsdag: Utedag

Önskar er alla en trevlig helg!

Hanna






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar