Välkommen till vår blogg!

Här får du följa Nya Oxhagsskolans förskoleklass i deras spännande vardag!

lördag 2 oktober 2010

Veckobrev vecka 40

Hej alla elever och föräldrar!

I tisdags hade vi vår första bokstavsgenomgång och först ut var bokstaven O. Vi lyssnade hur bokstaven låter, letade O:n, skrev O:n och lyssnade på O-låten. 

I veckan har vi pratat om sjukdomen epilepsi, detta eftersom Elin i klassen har epilepsi och det är viktigt att kompisarna känner till det. Vi samtalade mycket om vad som kan hända om Elin får ett anfall, och vad eleverna i klassen ska tänka på då. Vi läste även en bok om två barn som har epilepsi.

På djurskolans sista tillfälle i torsdags fick vi träffa korna och getterna. Vi lärde oss att från korna får vi mjölk, fil, och ost. Vi kände på kons spenor och borstade dem. Matade getterna och träffade den lilla killingen som precis flyttat in på Skälby.

Nu är det snart dags för Hälsosamtal hos skolsköterskan. Jag skickar idag hem en lapp om häsloupppgifter som ni fyller i och lämna in till mig eller ta med till samtalet med skolsköterskan. Skriv upp ditt namn på den tid/tider som passar på lappen som hänger uppe på dörren till klassrummet.

Kom ihåg:
Onsdag: Idrott
Torsdag: Utedag

 
Önskar er en trevlig helg!

Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar